Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 107
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 821
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 346
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 107
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 821
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 346
Składniki
Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia oraz kakao i połączyć z cukrem pudrem, jajkiem oraz śmietaną. Dodać masło i zagnieść. ciasto podzielić na 2 części i owinąć w folię spożywczą. Jedną część włożyć na godzinę do lodówki, a drugą do zamrażalnika. Ciasto z lodówki wyłożyć na blaszkę 23x33 cm, nakłuć widelcem i piec ok. 12 min. w temp. 180*C.
1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. połączyć z budyniem i mąką ziemniaczaną rozrobionymi w reszcie mleka. Gotować 1 min. Na ciasto wyłożyć kaszę mannę, plasterki jabłek, cynamon i cukier waniliowy. Wylać budyń i na całość zetrzeć na tarce zamrożone ciasto. Piec ok. 40 min. w temp. 180*C.