Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Różyczki kalafiora oprószyć dość mocno curry, obsmażyć na gorącym oleju. Na tej samej patelni obsmażyć czosnek. Mięso pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem, oregano, czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Skropić sokiem z cytryny, smażyć na rozgrzanym oleju. Na patyczki do szaszłyków nakładać naprzemiennie: różyczkę kalafiora, plasterek mięsa zwinięty w roladkę (u mnie akurat nie wszędzie się udało odpowiednio zwinąć mięso), upieczony czosnek. Tak przygotowane szaszłyki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Opiekać 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko. Smacznego.
Z podanych składników zrobiłam 6 szaszłyków.