Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni węgierskiej ,znane jako gulasz transylwański. To połączenie mięsa wieprzowego z kiszoną kapustą.
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3340
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12532
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3340
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12532
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 245
Składniki
Drobno posiekaną cebulę smażymy na smalcu ,następnie pokrojone w dużą kostkę mięso. Obsmażamy ,zalewamy wodą (1/3 szkl) ,solimy ,dodajemy paprykę ,kminek przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy 40 min na wolnym ogniu. Kapustę siekamy ,dodajemy do mięsa ,zalewamy wodą (kapusta musi być zakryta wodą) ,gotujemy do jej miękkości. Połowę ilości śmietany mieszamy z mąką i dodajemy do potrawy. Gotujemy kilka minut ,cały czas mieszając. Podajemy razem z ziemniakami i polewamy pozostałą śmietaną.