Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi rozpoczęty. Proponuję dzisiaj szparagi w panierce.
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 51
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 42
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 24
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 62
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 51
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 42
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 24
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 62
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Blaszkę lekko spryskałem olejem. W dużej misce wymieszałem starty parmezan i bułkę tartą, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem.
Szparagi umyłem, oczyściłem z włókien, odciąłem końcówki. Obtoczyłem je w mące, następnie zanurzyłem w rozbełtanym jajku oraz w panierce. Tak przygotowane szparagi ułożyłem w jednej warstwie na blaszce. Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem przez około 12 minut, do zezłocenia.