Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie smaczne knedle.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 34
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 707
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 83
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 34
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 707
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 83
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Składniki
Wykonanie: Bułki namoczyć w wodzie, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Dodać mąkę, starty żółty ser, szpinak, zmiażdżony czosnek, jajka i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę, mokrymi rękami formować knedle i wrzucać na osolony wrzątek, gotować około 15 minut. Knedle wyjmować łyżką cedzakową , układać na talerzach, podawać jako danie samodzielne polane tłuszczem lub z dowolnym sosem.