Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość prosty przepis, jednak takie obiady są chyba najlepsze :)
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 33
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 191
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 29
Szybka i smaczna
Odsłon: 606
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 129
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 26
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 33
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 191
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 29
Szybka i smaczna
Odsłon: 606
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 129
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 26
Składniki
Kilogram szynki pokroiłam w plastry o grubości około 2 cm i lekko rozbiłam tłuczkiem. Mięso należy rozbijać przez folię, aby nie porwać włókien mięsa. Każdy plaster szynki obsypałam granulowanym czosnkiem, osoliłam i opieprzyłam. Do rondla wlałam olej rzepakowy. Kiedy był gorący, ułożyłam plastry mięsa i każdy obsmażyłam z obu stron. W międzyczasie obrałam pieczarki, pokroiłam w plasterki i dodałam do smażącej się szynki. Kiedy w rondlu smażyło się mięso i pieczarki, obrałam 2 duże cebule, posiekałam i dodałam do rondla razem z pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki. Dolałam 250 ml wody, przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości mięsa. Kiedy szynka była gotowa, dodałam garść siekanej natki pietruszki, osoliłam sos do smaku i zagęściłam mąką.
Podałam z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty, rzodkiewki i pora.