Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…powoli wykorzystuję mrożone owoce, tym razem upiekłam ciasto z truskawkami i jagodami. Owoce mi opadły na dno, chyba dlatego że nie chciało mi się czekać aż się rozmrożą i dałam takie prosto z zamrażalnika. Ale nie szkodzi ciasto i tak wyszło pyszne.
Polecam.
Odsłon: 733
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 571
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4128
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 180
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 755
Polecam.
Odsłon: 733
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 571
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4128
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 180
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 755
Składniki
miękkie masło ucieramy z cukrem, następnie wbijamy po jednym jajku. Dodajmy szczyptę soli i mąkę z proszkiem.
Ciasto przelewamy do foremki (u mnie tortownica 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia układamy na wierzchu owoce. Pieczmy ok 40-45 min w 180st.
Po upieczeniu kiedy przestygnie posypujemy cukrem pudrem.