Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 63
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2703
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 63
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2703
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Składniki
Z mąki,jajek i płynu kręcimy typowe kluski kładzione ,ciasto musi być geste takie aby nie spadało z łyżki.Gotujemy je w osolonej wodzie,nakładamy ciasto na łyżkę(za każdym razem moczymy łyżkę we wrzątku)i zamaczamy łyżkę z ciastem w gotującej się wodzie ciasto spadnie z łyżki ,kluski gotujemy dwie minuty od wypłynięcia.wyławiamy trzymamy w cieple .Boczek lub słoninę rumienimy na patelni.Ser biały kruszymy drobno.Nakładamy na talerz kluski posypujemy rozkruszonym serem i polewamy skwarkami .można posypać zieleniną albo w wersji wykwintnej parmezanem