Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, które znikają w mig! W sam raz na piknik na zielonej trawce. Kilka składników, a tak wiele przyjemności :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 689
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 689
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Składniki
Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, a następnie dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać i wyrabiać (najlepiej rękami) ciasto.
Z gotowego ciasta wykrawać foremkami małe ciasteczka.
Ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem i startą czekoladą.
Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok 7-10 min. w temp. 160-180 stopni.
Smacznego !!!