Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, dziecinnie łatwie, idealne do piwka.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1260
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 99
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1260
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 99
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części.
Na środku każdej części układamy: plasterek kindziuka, plasterek sera wędzonego i znowu plasterek kindziuka. Składamy na pół, żeby otrzymać sakiewki i lepimy boki.
Układamy na blaszce wyściełanej pergaminem i dekorujemy startym żółtym serem.
Pieczemy około 15 minut - do uzyskania złotego koloru - w temperaturze około 220 st.
Podajemy z zimnym, dobrym piwkiem. Smacznego.