Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese z pomidorów i mozarelli z sosem bazyliowym! Pochodzi z włoskiego regionu Kampania i kolorystycznie ma odzwierciedlać włoską flagę.
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23616
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 77
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23616
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 77
Składniki
Pomidory myjemy i sparzamy, następnie zdejmujemy skórkę. Kroimy na cienkie plastry. Mozarellę również kroimy w plastry i na dużym, płaskim talerzu układamy na przemian mozarellę i pomidory. Solimy, pieprzymy, ewentualnie posypujemy pokrojonymi oliwkami.
Składniki na sos mieszamy i polewamy sałatkę. Dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.