Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna sałatka, idealna na przyjęcie- szybko znika :)
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Składniki
Mięso należy umyć i pokroić w kostkę. Następnie smażymy, dodając olej (mięso nie może w nim pływać) i przyprawę do gyrosa ( ja dodaję 1 paczkę na dwa filety, ale zależy to od tego czy lubimy pikantne mięsko, czy łagodniejsze ). Po usmażeniu studzimy.
Kroimy w kosteczkę cebulę, paprykę, korniszony, a kapustę pekińską w mniejsze paski. Odsączamy kukurydzę. Majonez mieszamy osobno z ketchupem na różowy sos.
W przezroczystym naczyniu układamy następująco warstwy: usmażony kurczak, cebula, połowa sosu, kukurydza, kapusta pekińska, lekko solimy, reszta sosu, papryka, korniszony, ewentualnie polewamy ketchupem.
Smacznego :)