Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka sałatka do dań grillowych i mięs. Mało składników, szybkie przygotowanie.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1657
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1657
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Składniki
Kalafior obgotować w słonej wodzie ok10 min. (jeśli jest mrożony tylko kilka minut, żeby był na pół twardy). Odsączyć i rozerwać go na mniejsze różyczki. W tym czasie ugotować 4 jajka na twardo, obrać, rozkroić tylko na 4 łódeczki i każdą na pół, jeśli są duże. Kukurydzę odcedzić i wszystko wrzucić do miseczki. Majonez zmieszać ze śmietaną, żeby nie było mdłe. Wlać do składników, wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Świetne do mięs i dań z grilla. Zamiast kalafiora można użyć brokuł i efekt jest równie doskonały.