Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak moich chłopaków ( męża i taty). Polecam!
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 260
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1394
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 260
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1394
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Paluszki krabowe ( bez rozmrażania) kroimy na centymetrowe kawałeczki, natomiast górek i papryki w kosteczkę. Dodajemy posiekany koper (może być mrożony) i mieszamy.
Do jogurtu wyciskamy ząbki czosnku dodajemy sól (ok 1/2 łyżeczki) i pieprz do smaku. Tak przygotowanym sosem zalewamy wcześniej pokrojone składniki i dokladnie mieszamy.
Przed spożyciem należy chwilę odczekać, aby paluszki krabowe troszkę odtajały. Szczególnie dobre na gorące letnie dni, ale nie tylko. Moi Panowie futrują ją przez cały rok.