Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, chrupiąca, kolorowa sałatka
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 49
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 65
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 85
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 49
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 65
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 85
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyści i pokroić na małe kawałki. Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem. Usmażyć, ostudzić. Ananasa odcedzić i pokroić w ósemki. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Wszystkie składniki na sos wymieszać i doprawić solą do smaku. Sałaty wyłożyć na talerz. Na wierzch ułożyć ananasa, kurczaka i ziarna słonecznika.
Polać sosem. Najlepiej smakuje świeża. Smacznego :-)