Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wprawdzie, to nie sezon "bobowy", ale nie możemy się oprzeć. Na szczęście jest mrożony, równie smaczny i zdrowy :-))
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Bób ugotować w posolonej i lekko posłodzonej wodzie 10-15 minut, a następnie przelać zimną wodą. Dokładnie odsączyć i obrać ze skórki. Wsypać do miski i połączyć z pokrojonymi jajkami ,pistacjami i odsączonymi kaparami. Przygotować sos: jogurt wymieszać z majonezem i rozgniecionymi ząbkami czosnku, doprawić solą, białym pieprzem, sokiem z limonki i odrobiną gałki muszkatołowej. Do całości wlać sos i wymieszać. Smacznego!!!