Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczna i bogata w smaku sałatka,
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 43
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 39
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 118
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 96
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 217
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 43
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 39
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 118
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 96
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 217
Składniki
Bataty obierz i pokrój w kostkę. Brokuła umyj i podziel na różyczki. W dużej misce wymieszaj bataty i brokuły z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Następnie rozłóż równomiernie warzywa na blaszce i piecz 20-30 minut, aż będą miękkie.
Kiedy warzywa się pieką ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu i przygotuj sos winegret z trzech łyżek oliwy z oliwek, dwóch łyżek octu winnego, posiekanego czosnku, soli i pieprzu.
Wyjmij z piekarnika warzywa i poczekaj, aż wystygną.
Na koniec wrzuć do dużej miski upieczone brokuły i bataty, dodaj mix sałat, brązowy ryż, ser feta i suszoną żurawinę. Polej wszystko sosem winegret i wymieszaj.