Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pyszna i szybka w przygotowaniu letnia sałatka.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 101
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1032
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1157
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 101
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1032
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1157
Składniki
Lekko osoloną wodę ( 1 1/2 szklanki ) zagotuj, Dodaj 1 szklankę komosy ryżowej i gotuj 12-15 min., aż ziarenka będą miękkie.
Pomidorki cherr poprzekrajaj na połówki, Ogórka pokrój na ćwiartki i za pomocą łyżki wydłub środek . Uprażyć płatki migdałów.
Pokrój miętę i szczypiorek.
Gdy komosa ryżowa będzie gotowa wymieszać ją z pomidorkami cherry, ogórkiem, miętą i szczypiorkiem. Skropić limonką i odrobiną oliwy z oliwek. Posolić i popieprzyć do smaku. Posypać uprażonymi płatkami migdałów i odrobiną rodzynek.
Smacznego !