Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A myślałam że krewetki nie są smaczne :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Składniki
krewetki marynujemy w niewielkiej ilości oliwy z czosnkiem - do 250 g wycisnęłam 2 spore ząbki - do tego dodałam sporą ilość ziół prowansalskich.
Do rozgrzanego masła wrzucamy drobno posiekana cebulkę i zamarynowane wcześniej krewetki. Smażymy do wyparowania płynu,, a nastepnie układamy na wcześniej przygotowane warzywa- polane jogurtem nat- do jogurtu dodałam zioła sałatkowe .