Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka mojej siostry i przecudne bułeczki czosnkowe, przepis dostałam od przyjaciółki.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Sałatka: Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, musztardę oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 min. do lodówki. Bułeczki czosnkowe: Do podgrzanego mleka dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do mąki wlewamy wyrośnięty zaczyn, dodajemy jajko czosnek przeciśnięty przez praskę i sól. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na blechę do pieczenia nakładamy folię aluminiową którą smarujemy masłem. Na tak przygotowaną bleche nakładamy łyżką ciasto w odstępach ok 2 - 3 cm. Na każdy placuszek wciskamy trochę keczupu i nakładamy kawałek plastra sera żółtego. Pieczemy 20 min w temp. 200 stopni.