Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje super zarówno na zimno jak i na ciepło
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 71
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 300
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 67
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 71
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 300
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki gotujemy w łupinkach, studzimy i kroimy w półplasterki; boczek kroimy w cienkie paski i podsażamy na patelni na chrupiąco; pestki prażymy na suchej patelni; wszystko razem mieszamy dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy z sosem przygotowanym z octu, oliwy i przypraw. Wstawiamy sałatke do lodówki żeby smaki się przegryzły i pałaszujemy.
Sałatkę można pałaszowac na zimno, świetnie nadaje się do potraw z grilla. Super smakuje równiez na ciepło, posypana żółtym serem i zapieczona w piekarniku (lub w mikrofali). Smacznego :)