Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…czyli ciasto czekoladowe z marcepanową szarotką.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Czekoladę /100 g/ rozpuszczam w kąpieli wodnej. Odstawiam do przestudzenia. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Formę do pieczenie natłuszczam delikatnie. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję cukier, ekstrakt i żółtka jaj. Ucieram. Dodaję przestudzoną czekoladę i miksuję dalej. Migdały siekam i mieszam z masą czekoladową. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Łyżką mieszam z masą czekoladową. Przekładam do formy. Piekę 30-35 minut. Upieczone ciasto odstawiam do całkowitego przestudzenia.
Z masy marcepanowej formuję szarotkę. Odstawiam na bok. Czekoladę /100 g/ roztapiam w kąpieli wodnej. Smaruję nią wierzch przestudzonego ciasta. Płaską, wypukłą stroną łyżki formuję delikatne kolce /dotykam i odrywam szybko rękę/. Układam szarotkę. Posypuję ja wiórkami kokosowymi.