Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, łatwo i zdrowo
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 13
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 12
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 12
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 572
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 13
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 12
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 12
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 572
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Składniki
Mięso umyć, osuszyc. pokroić na kotlety - grubość dowolna. Wetrzeć olej, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzana patelnię wlać olej, smazyć kotlety z obu stron po 5 minut z kazdej strony. Na drugiej patelni rozgrzac olej i wrzucić szpinak. Smażyć do momentu rozmrożenia. Dodac czosnek (ja dodaję 4-5 ząbków), sól, pieprz do smaku. Poddusić wszystko razem. Na koniec dodać topiony serek, mieszać aż do roztopienia sera. Powstanie wówczas pyszny gęsty sos. Gotowe mięso przełożyć na talerze, przykryć pierzynką ze szpinaku. Podawać z ziemniakami po holendersku (grube frytki usmażone w głębokim tłuszczu).
SMACZNEGO!