Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wędliny, to jedne z lepszych jakie mogą zagościć na naszych stołach. Postanowiłam więc i ja wykorzystać kilka swoich przepisów
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 507
Udka z kurczaka z aromatycznym ryżem i kolorowymi warzywami to wyjątkowe dani...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 507
Udka z kurczaka z aromatycznym ryżem i kolorowymi warzywami to wyjątkowe dani...
Odsłon: 34
Składniki
Mięso myję, osuszam na ręczniku papierowym i usuwam białe włókna. Imbir ścieram na tarce, czosnek przepuszczam przez praskę. Wszystkie składniki marynaty mieszam ze sobą. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, dodaję marynatę i dokładnie związuję. Wkładam do lodówki na 12 godzin, a najlepiej na 24, co jakiś czas obracając mięso. Po tym czasie rozgrzewam piekarnik do 180'-200'C i piekę mięso przez godzinę.