Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, pyszny schab ze śliwką. Na chleb lub do obiadu, jak kto woli! :)
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5018
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 114
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5018
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 114
Składniki
Umyty schab osuszyć ściereczką. Zrobić długim nożem dziurę na wylot i wypełnić ją śliwkami, ciasno. Mięso posolić, popieprzyć i natrzeć pozostałymi przyprawami. Dobrze, jeśli poleży tak z pół godzinki.
Upiec mięso w rękawie kuchennym, wtedy jest odpowiednio wilgotne i nie potrzeba dodatkowego tłuszczu. Jeśli wolisz w brytfance, podsmaż je najpierw na odrobinie oleju lub smalcu. Piec należy ok 1.5 godziny, w temp. ok 180 stopni.
Przestudzone mięso, kroić w plastry. Można podawać z brzoskwiniami z puszki, albo, jak ktoś woli klasycznie - z chrzanem.
Smacznego! :)