Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kotlety wieprzowe jednak bez panierki ;) Idealne do młodych ziemniaczków z koperkiem i aromatycznej mizerii :)
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 74
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 308
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 74
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 308
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Składniki
Przygotowujemy mizerię. Ogórki kroimy w cienkie paseczki, lub ścieramy na tarce. Wrzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru i koperkiem. Mieszamy, dodajemy śmietanę. Odstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy, wybieramy te o podobnych kształtach i gotujemy w całości.
Kotlety płuczemy, osuszamy. Rozbijamy na cienkie plastry. Przyprawiamy z obu stron przyprawą do wieprzowiny. Obtulamy w mące.
Ugotowane ziemniaki, posypujemy koperkiem. Schaby smażymy na niewielkiej ilości oleju/oliwy. Po kilka minut z obu stron. Wykładamy na talerz, podajemy z ziemniaczkami i mizerią. Smacznego :)