Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne smaczne ciasto dla wielu osób
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9109
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 34
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9109
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 34
Składniki
oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z połową cukru masłem zapachami,cukrem waniliowym,proszkiem do pieczenia.Dodać mąkę około połowy.Z białek ubić pianę dodając resztę cukru.Połączyć razem dodać resztę mąki skórkę z cytryny.Odstawić w chłodne miejsce.Kombiwar ustawić na 200 stopni nagrzać,wylewać partiami ciasto w ilości około pól litra.Kolejne warstwy zapiekać najpierw 150 stopni gdy zaczynają się rumieńić dajemy 200 stopni do zbrązowienia.