Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny sernik, który robi się niezwykle szybko. Bez spodu z ciasta, bez mąki, ale za to ze wspaniałą polewą czekoladową. Odkąd zrobiłam go po raz pierwszy dla domowników, żaden inny sernik nie przypadł im do gustu tak bardzo jak ten. Wypróbujcie go, a przekonacie się sami :)
Polecam.
Odsłon: 109
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 129
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 30
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 56
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1312
Polecam.
Odsłon: 109
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 129
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 30
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 56
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1312
Składniki
100 g masła roztapiamy i studzimy. Żółtka ubijamy ze szklanka cukru, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy zmielony twaróg, ostudzone masło, budyń (proszek). Pianę z białek ubijamy na sztywno, mieszamy delikatnie z masą. Wykładamy na kwadratową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 65 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy 15 minut w piekarniku.
Polewa czekoladowa Przygotowujemy polewę - masło, mleko, kakao, cukier puder podgrzewamy mieszając do uzyskania jednolitej masy. Polewamy sernik i pozostawiamy do ostygnięcia.