Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 23
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5469
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 330
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 23
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5469
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 330
Składniki
Margarynę zagotować z cukrem, dodać zmielony ser, podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia sera, dodać dwa jajka i energicznie mieszać, mąkę ziemniaczaną rozpuścić w odrobinie wody , wlać do sera, ciągle mieszając, na koniec dodać startą skórkę z cytryny, formę wyłożyć folią aluminiową, na spód ułożyć herbatniki, wlac gorący ser, wyrównać ułożyć drugą warstwę ciastek. Polewa: Do garnka dać pół kostki margaryny, cukier, śmietanę i kakao, mieszać , zagotować, zrobioną gorącą polewą zalać herbatniki, gdy polewa lekko wystygnie udekorować rodzynkami i startymi na tarku Michałkami. Sernik podawać na drugi dzień.