Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa marynata.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 20
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1821
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1749
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 20
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1821
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1749
Składniki
Skrzydełka umyłem, osuszyłem, włożyłem do torebki foliowej. Arbuza pokroiłem w kostkę, czosnek posiekałem, imbir starłem. Połączyłem wszystkie składniki, wlałem sos sojowy i sok ananasowy. Tak przygotowaną marynatę dodałem do skrzydełek. Torebkę szczelnie zamknąłem, dokładnie wymieszałem. Odstawiłem do lodówki na kilka godzin. Skrzydełka osączyłem z marynat, lekko skropiłem oliwą. Piekłem w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Marynatę wlałem do rondelka i zredukowałem na małym ogniu. Sos doprawiłem pieprzem. Gotowe skrzydełka podałem z sosem.