Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu, tani i pyszny.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 85
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 106
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 838
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 349
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 85
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 106
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 838
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 349
Składniki
Śledzie odlać z zalewy a następnie opłukać i namoczyć kilka godzin w zimnej wodzie. Po wymoczeniu wyjąć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku.
Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Śledzie pokroić na kawałki ok. 2cm. Wymieszać z cebulą i ogórkami.
Śmietanę lub jogurt wymieszać z majonezem, dodać curry i jeśli ktoś lubi łyżkę stołową musztardy. Curry dodawać ostrożnie bo nadmierna ilość sprawi że sos będzie gorzki. Najlepiej dodać najpierw pół łyżeczki, spróbować, jeśli ktoś lubi bardziej intensywny aromat dodać jeszcze trochę.
Sos mieszamy ze śledziami połączonymi z ogórkami i cebulą i odstawiamy na pół godziny żeby się wszystko ładnie przegryzło. Gotowe.