Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez kozery mogę napisać, że śledzie marynowane z sosem tatarskim były hitem tegorocznych Świąt Wielkanocnych.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 70
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 208
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 70
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 208
Składniki
Śledzie marynujemy 3 dni wcześniej według przepisu dostępnego w linku pod wpisem. Znajdziecie tam składniki na marynatę i opis jej przygotowania. Można oczywiście marynowane sobie kupić ale po co :)
Zamarynowane śledzie kroimy w wygodne do podania kawałki. Ogórki konserwowe z chilli i pieczarki kroimy w drobną kostkę, Im drobniej tym podobno lepiej chociaż ja akurat uważam, że sos tatarski powinien mieć swoje wyraźne struktury i nie być jedynie lejącym się ostrym majonezem jaki możemy kupić w sklepach. Cebulę również kroimy w kostkę i sparzamy w sitku wrzątkiem - usunie to z cebuli nieprzyjemny zapach i nadmiar ostrości.
Składniki na sos mieszamy ze sporą ilością majonezu i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy sos z kawałkami śledzi i odstawiamy do lodówki na dzień lub chociaż no