Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana wzbogacona aromatami suszonych śliwkek i cynamonu. Słodka przyjemność.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1057
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1370
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12947
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1057
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1370
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12947
Składniki
Jabłka obrać. Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na cząstki.
Wymieszać z cynamonem, cukrem i śliwkami (można dodać stratą skórkę pomarańczową).
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem warstwami układać kaszę i owoce. Wierzch przykryć płatkami masła.
Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 30 minut. Zapiekanka jest gotowa, gdy na wierzchu powstanie rumiana skorupka.