Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zakąska w wyśmienitym sosie, złotawo-brązowej barwie
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 46
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 727
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 105
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 197
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 46
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 727
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 105
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 197
Składniki
Cebulkę umieścić w garnku z wrzącą wodą, następnie pozostawić do wystygnięcia, obrać i przekroić na połowy.
Olej rozgrzać na dużej patelni. Jeśli chcesz możesz umieścić na niej 2 pokruszone listki laurowe, potem ( obowiązkowo:) cebulkę Smażyć wśredniej temperaturze przez 5-6 minut, aż cebula przybierze z każdej strony lekko brązowy odcień.
Skórkę z cytryny pokroić w cienki paski i dodać do cebulki wraz z cukrem i miodem. Dusić przez 2-3 minuty, aż do lekkiej karmelizacji, od czasu do czasu mieszac.
Ostrożnie dolać ocet i mieszając, kontynuować duszenie cebulki przez 5 minut, aż stanie się miękka, a sos będzie jednolity.
Gotowe cebulki przełożyć do salaterek i natychmiast podawać. SMACZNEGO!
Rady: --Im więcej doda się cukru lub octu, tym bardziej cebulki będą słodkie lub kwaśne - Cebulkę do wrzącej wody należy włożyć na 10 minut, następnie ostudzić i delikatnie obrać.