Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smalec zawsze najlepszy jest domowej roboty,idealny do smarowania chlebka
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 105
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 515
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 49
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24725
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 105
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 515
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 49
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24725
Składniki
słoninę pokroić w drobną kostkę lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa ( ja kroję w kostkę),wysmażyć jasno złote skwarki,po czym dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę.Zamieszać,chwilkę po smażyć i dodać pokrojoną w kostkę,obraną ze skórki kiełbasę i przyprawy,smażyć
Gdy cebula będzie miała jasno złoty kolor a skwarki będą chrupiące zdjąć z ognia i przelać do słoiczka lub innego naczynia i pozostawić w chłodnym miejscu żeby zastygł