Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smietankowy deser z odrobinka miety w polaczeniu z syropem malinowym to istne niebo.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1343
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12871
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1343
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12871
Składniki
Herbate mietowa zaparzyc na chwile w okolo 1/5 szklanki wody.Im dluzej parzymy tym bardziej intensywny mietowy smak Zelatyne rowniez rozpscic w niewielkiej ilosci wody (nie podaje ilosci zelatyny, bo kazdy producent zaleca inne proporcje)Nastepnie dadac cukier, wanilie, napar mietowy (mozna dodac mniej niz 1/4 szklanki) i smietanke. Wymieszac i przelac do salaterek. Wstawic do lodowki na okolo 3 godziny.
Gotowy deser udekorowac syropem. Aby deser latwiej odchodzil od dna, zanurzyc spod salaterki na silka sekund w cieplej wodzie.