Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny o wyjątkowym smaku, doskonały do przyrządzania zimnych jak i ciepłych napoi.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 696
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 135
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 204
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 297
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 251
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 696
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 135
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 204
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 297
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 251
Składniki
Pigwy (u mnie jabłkowe) umyć i wycisnąć sok w sokowirówce. Następnie mętny sok przefiltrować, np. przez lnianą ściereczkę. Do takiego soku dodać cukier (na 3 l soku ok. 750 g cukru) i zagotować. Gotowy sok przelać do wyparzonych butelek i odstawić do zamknięcia i wystygnięcia do góry dnem.