Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Pomidory pokroić na ćwiartki - wyciąć szypułki , wrzucić do miksera , dodać czosnek i paprykę. Zmiksować. Przelać do garnka i gotować ok. 12 - 15 min. W czasie gotowania doprawić solą i pieprzem. Gotowe wlać do słoiczków i po zakręceniu odwrócić do góry dnem , lub po prostu wypić.
Jak chcecie mieć doskonałą pomidorową to zróbcie ją na tym soku , dodając w miarę potrzeby.
Ilość czosnku i papryki zależy od gustu. Ja dodaję kawałki ostrej papryki i kiszony ogórek ale to już dla koneserów. Ja robię to w thermomixie więc jest to proste i szybkie w wykonaniu.