Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny, moze zadowolic nie tylko zwolenników diety rozdzielnej.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 206
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 247
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 409
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 206
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 247
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 409
Składniki
Szalotke i czosnek drobno posiekac, bekon pokroic w waskie paski, Najpierw usmazyc szalotke z czosnkiem na masle, potem dodac bekon i smazyc 3-4 min. az bedzie chrupiacy. Dodac troche wody i dusic dalsze 5 min. Zóltko roztrzepac ze smietana, powoli dodawac do bekonu i zagrzac, ale juz nie gotowac.
Odciac obydwa konce cukini, pokroic wzdluz w cienkie paski. W zaleznosci od grubosci pasków blanszowac 30-60 sekund, odcedzic, pokroic paski na waskie "nitki", nalozyc na talerz i polac sosem.
Podawac posypane swiezo startym parmezanem albo platkami parmezanu.