Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne spaghetti
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 262
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 475
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 140
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 262
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 475
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 140
Składniki
Oliwę z oliwek należy umieścić na dużej patelni, a następnie przyrumienić przez około 5 minut startą na grubym tarle cebulę z salami. Dodać posiekany czosnek, przez chwilę podsmażać, ale tak, żeby się nie przyrumienił. Dodać startą na grubym tarle paprykę i kontynuować przysmażanie przez kolejne 5 minut, czasami mieszając. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory i wino, doprowadzić do szybkiego zagotowania, zmniejszyć płomień, przykryć i gotować przez 15 minut. Po tym czasie odkryć sos i gotować jeszcze do zgęstnienia. Na końcu doprawić bazylią, papryką, solą i pieprzem. Smacznego! Listopad 2008r.