Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująca wyglądem, przepyszna w smaku sałatka. Polecam.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 45
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 725
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 103
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 45
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 725
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 103
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Białka siekamy drobno i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem. Żółtka rozdrabniamy widelcem. Tarty ser żółty mieszamy z 3 łyżkami majonezu, dodajemy pieprz. Z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju. Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z tuńczykiem. Doprawiamy pieprzem. Układamy warstwami: -kwadrat z 9 krakersów - ser z majonezem -krakersy - masa z tuńczykiem -krakersy - białka -żółtka -opcjonalnie szczypiorek Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny żeby krakersy zmiękły. A najlepiej na noc. Smacznego!