Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest typ ciasta, które na drugi dzień jest takie samo, a nawet lepsze niż w pierwszy, no i ta beza z migdałami, a pod nią śliweczki, raj dla podniebienia :)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 192
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 228
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 352
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 192
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 228
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 352
Składniki
Z mąki, twarogu, cukrów, proszku, soli, mleka i oliwy, soku z cytryny zagnieść kruche ciasto. (ja sera nie mieliłam, tylko najpierw dobrze go pogniotłam widelcem). Blachę 26x38 wysmarować tłuszczem, wyłożyć na nią równomiernie ciasto, nakłuć je dość gęsto widelcem, podpiec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 stopni, ciasto schłodzić. Śliwki wydrylować, poukładać obok siebie na podpieczonym spodzie. Z białek ubić pianę, następnie dodać do niej żółtka, cukier, zmiksować na średnich obrotach i przesiać (koniecznie) mąkę ziemniaczaną, znów zmiksować. Zalewę wyłożyć równomiernie na śliwki, posypać płatkami migdałowymi, piec około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto można posypać cukrem pudrem, ja uważam, że to nie było potrzebne.