Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy, najszybszy i (zdaniem moich Dziewczyn) najsmaczniejszy makaron! Przygotowanie go zajmuje tyle czasu, ile ugotowanie makaronu! A jakie pyszności! Oto wstążki z czosnkiem i oliwą!
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 164
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15297
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 43
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 164
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15297
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 43
Składniki
Na gorącą patelnię wlej oliwę, wrzuć obrany i rozgnieciony czosnek. Podsmaż go na złoty kolor, ale nie przypal. Usmażony czosnek zdejmij z patelni. Makaron ugotuj "al dente" wg przepisu na opakowaniu, odcedź i wrzuć na patelnię z oliwą. Wymieszaj dokładnie.
Na talerze wyłóż rukolę i pomidorki pokrojone na połówki. Skrop delikatnie oliwą. Wyłóż makaron i podawaj. Możesz posypać świeżo startym parmezanem.