Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka, aromatyczna, makaronowa kolacja
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 78
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić. Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Listki tymianku poodrywać od gałązek, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, na niej przesmażyć grzyby na złoto. Dodać pomidory , czosnek i tymianek. Chwilę dusić. Zalać octem i rosołem. Gotować ok. 2 minuty. Makaron odcedzić. Wymieszać z sosem na patelni . Całość doprawić solą i białym pieprzem. Makaron podawać natychmiast po przygotowaniu.