Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po przygotowaniu i spróbowaniu masy pojawiły się wątpliwości, czy tarta będzie smaczna, jednak po upieczeniu okazało się, że połączenie marchewki, sera białego i kuminu, jest całkiem do rzeczy. Wyszło tak dobre, że zanim zdążyłam zrobić zdjęcia, znikła połowa tarty. Ciasto francuskie znakomicie tu pasuje. W oryginalnym przepisie były dwie łyżeczki kminu rzymskiego, ale doszłam do wniosku, że to za dużo, gdyż jest to bardzo intensywna przyprawa, dlatego dałam pół łyżeczki i tyle samo pasty imbirowej, którą można zastąpić sproszkowanym imbirem. Zapraszam również na bloga
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 348
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1039
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 348
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1039
Składniki
Marchewki w całości gotować 30 min. w dużej ilości osolonej wody. W dużej misce wymieszać na jednolitą masę marchwie, ser i przyprawy. Szynkę pokroić w paseczki i przyrumienić na patelni, nie dodając tłuszczu. Formę tarty wyłożyć ciastem francuskim, na nim rozmieścić masę marchewkową i paski szynki. Piec 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.