Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla czekoholików;)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 227
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 78
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 265
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 466
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 227
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 78
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 265
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 466
Składniki
Zimne masło siekaj z mąką i cukrem. Dodaj kakao i jajko. Zagnieść ciasto. Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Wysmaruj formę do tarty masłem. Rozwałkuj ciasto na papierze do pieczenia starając się zachować kształt koła. Przenieś ciasto do formy, tak aby papier do pieczenia znalazł się na górze. Dociśnij ciasto do formy. Papier dociąż specjalnymi kamykami lub kawałkami jabłka czy ziemniaka (aby dno się nie odkształciło) i wstaw do pieca na 10 min. Po tym czasie usuń dociążenie i piecz jeszcze kolejne 10min. Wyciągnij z pieca i pozostaw w formie do wystygnięcia.
W rondlu rozpuść czekoladę ze śmietanką. Wylej masę na przestudzony spód i od razu udekoruj gęsto malinami. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Można z wierzchu posypać cukrem pudrem