Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lepszego połączenia niż biała czekolada i borówki. I wszystko to w jednej tarcie. Dosłownie niebo w gębie!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 261
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 478
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 168
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 341
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 261
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 478
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 168
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 341
Składniki
Mąkę z solą przesiać do dużej miski. Dodać zimne masło, pokrojone w kostkę i cukier. Składniki rozcierać palcami do czasu kiedy powstaną okruchy ciasta. Wtedy dodajemy wodę i zagniatamy ciasto w kulkę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po 30 minutach rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia oprószonym mąką i przełożyć do formy na tartę o średnicy około 30 centymetrów, grubo posmarowanej masłem. Wykleić formę i nakłuć widelcem ciasto. Piec w piekarniku nastawionym na 170 stopni, na termoobieg około 25-30 minut, do czasu aż ciasto będzie koloru złotego.Ciasto wystudzić.
W kąpieli wodnej wypuścić białą czekoladę i wystudzić. W misce miksować mascarpone ze śmietanką na gładką masę. Wystudzoną czekoladę dodać do masy i dokładnie i delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę wylać na ciasto, posypać obficie borówkami i resztką startej na wiórki białej czekolady. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa zastygła. Smaczneeeego! :)