Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na udaną i kruchą tartę!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1127
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1127
Składniki
Wykonanie: Zimne masło posiekać z mąką, dodać cukier, sól, jajko- wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Ciasto podzielić na dwie części (2/3 i 1/3) Wyłożyć spód formy wysmarowanej masłem większą częścią ciasta. Układać jabłka pokrojone w talarki, posypać borówkami. Resztę ciasta rozwałkować, pociąć w paski i przykryć wierzch tarty. Piec 30-35 minut w temp. 180 stopni.