Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny Włoski deser. przepis troszkę inny niż wszystkie ponieważ bez dodawanie surowych żółtak.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 187
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 217
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 324
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 187
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 217
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 324
Składniki
Serek mascarpone rozdrabniamy w misce robotem kuchennym, do serka dodajemy cukier puder. W drugiej misce ubijamy śmietanę. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do serka i wszystko razem mieszamy żyłką tak żeby masa nie straciła puszystości, gdy się wszystko połączy dodajemy alkohol, nadal mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopty zanużamy w zaparzonej mocnej kawie ( musimy to robić bardzo szybko żeby biszkopty się nie rozleciały)
w niedużym pojemniku (np. taki po 1l lodach) układamy najpierw biszkopty na to dajemy masę tak żeby zakryła biszkopty, no to sypiemy kakao a potem jeszcze jedna warstwa biszkoptów i znowu masa. Na samej górze masę posypujemy kakaem. Deser wkładamy do lodówki na minimum 2godziny