Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niby te same składniki a u każdego tiramisu smakuje inaczej. włoski deser, który nigdy się nie znudzi.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 165
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 248
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 165
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 248
Składniki
zaparzyć mocną kawę. białka ubić na sztywno z cukrami. nie przerywając ubijania dodawać w małych ilościach żółtka i serek mascarpone.
w szklanej podłużnej misce ułożyć moczone z obu stron w ostudzonej kawie z rumem biszkopty. na biszkopty ułożyć połowę masy, posypać kakao. na masę ułożyć kolejną warstwę biszkoptów a na nie resztę masy. wierzch posypać ponownie kakao.
odłożyć tiramisu na ok 4-5h do lodówki.